Kafé Vete-Katten, Stockholm

Det anrika kaféet Vete-kattens uteservering fick en ordentlig ansiktslyftning. Pergolan och planket med dörrar var mörkgula, något som gjorde att de ljusgula fasaderna såg smutsiga ut.De blev nedtonade i grön umbra och en grön-grå ton. Det blandade möblemanget ersattes med en nytillverkad trädgårdsklassiker som var vanlig i svenska klassiker förra seklet. Möblerna är handgjorda i Finland av skickliga snickare; materialet är långsamväxande furu, målat tre gånger med ekologisk linoljefärg . Några möbler specialtillverkades för Vete-Katten, bl a den nätta kyssbänken runt kastanjen och träsitsen till den väggfasta, gjutna bänken. Målet var att skapa en blanding av klassiskt kafé med berså.

Till planteringskärl användes bl a en stor rödvinstunna v ek, en liten whiskytunna av ek, svarta gjutjärnsurnor i olika storlekar, vedkorgar av metall och olika lådor i blandade storlekar.

Växtvalet sommartid föll på en gammaldags pelargon; den ljusrosa Mårbackan tillsammans mer murgröna och annat. Som klängväxt på pergolan används Dipladenia, eller Bägarranka som den heter på svenska.

Tidig höst byttes mycket ut mot stora boll-chrysanthemum i höstlika färger och prydnadspumpor i roliga former placerades ut under kyssbänken.

Arbetet är gjort i samarbete med Westan.