Trädgårdsarkitekt – Läs om företaget

Vi är ett företag ägnat åt konsten trädgårdsdesign. Huvuddesigner är Irma Hummel som har studerat och utvecklat sig professionellt på ställen så varierande som Spanien, Sverige, Uruguay och USA.

Trädgårdsdesign Ritning Östermalm

Trädgårdsdesign i Stockholm och Världen

Trädgårdsdesignföretaget Garden Design Saltsjöbaden finns i Stockholm med kontor Saltsjöbaden. Men både slutförda, pågående och kommande uppdrag sträcker sig över tre kontinenter. Uppdragen utanför Sverige ligger med tyngdpunkt på området kring Washington DC (DC, Maryland och Virginia) och i Uruguay.

Huvuddesigner

Irma Hummel är huvuddesigner och grundare av Garden Design Saltsjöbaden. Sedan barnsben har trädgård och växter varit det stora intresset. Hon har lång erfarenhet av trädgårdsdesign, från små balkonger, radhusträdgårdar till hela bostadsområden. Inriktningen ligger främst på privata trädgårdar men även bostadsrättsföreningar och byggfirmor finns med. I alla projekt har hon medverkat från början till slut och följt processen från första mötet tills sista plantan är satt i jorden. Hennes utbildning är gedigen med studier i Madrid, Montevideo och Washington DC med examen som trädgårdsarkitekt. Den teoretiska utbildningen har följts av en mångårig arbetslivserfarenhet tillsammans med landskapsarkitekter i USA, Uruguay och Sverige.

Design

Vi skapar alla typer av trädgårdar, från balkonger till stora grönområden; allmänna platser och privata; med ritningar som går från enkla skisser till mer komplicerade beroende på behov.

Konsultation

Om man inte vill ha en genomarbetad ritning kan konsultation på plats vara ett alternativ då olika idéer och förslag på möjligheter läggs fram muntligt.

Medverkan

Hur väl genomtänkt och planerad en trädgård än är kan vissa små ändringar ändå behövas på plats och då är designerns medverkan avgörande så att resultatet blir det förväntade.